In de omgeving van de Top van Epen zijn vele leuke steden te vinden die het bezoeken waard zijn. Een van de mooiste steden van Zuid-Limburg is natuurlijk Maastricht met zijn oude historische binnenstad met de pittoreske winkeltjes en vele bezienswaardigheden. Ook Valkenburg is een historische stadje met mooie bezienswaardigheden die het bezoeken waard is. Heerlen (parkstad) ligt ook in de nabijheid van de Top van Epen waar ook vele winkels aanwezig zijn.

Omdat de Top van Epen in de Euregio ligt (aan de Belgische en Duitse grens) is ook Luik (B), een grote stad vol met cultuur, en Aken (D), stad met een lange geschiedenis en hele mooie dom.

Ook worden er in de omgeving van de Top van Epen genoeg evenementen gehouden die het bezoeken meer dan waard zijn, zoals de Amstel Gold Race, de wielrenner klassieker van Nederland, Tefaf, de kunst- en antiekbeurs in Maastricht, Preuvenemint, het grootste eet festijn van Nederland, Kerstmarkt in Valkenburg, de mooiste kerstmarkt in de fluweelgrot en gemeente grot in valkenburg (ook de kerstmarkt in Aken is een aanrader), maar ook de muziekfestivals als Pinkpop zijn de moeite om te bezoeken.

Verder zijn er in de omgeving van de Top van Epen nog de schaapskooi, schaapsboerderij met winkel waar je de lammetjes zelfs kan aaien, het drielandenpunten op de Vaalserberg, het Geuldal waar het 5 sterren landschap van het heuvelland mooi naar voren komt.

Al deze evenementen en steden zijn gemakkelijk te bereiken vanaf het vakantiehuisje op de Top van Epen, dus wilt u relaxed en uitgerust deze evenementen bezoeken dan kan dit uitstekend vanaf de Top van Epen vakantiehuisje.