In de directe omgeving van de Top van Epen in Eperheide zijn er vele leuke uitstapjes te doen. Leuke dag uitjes zijn onder het grootste subtropisch zwemparadijs Mosaqua in de euregio, familiepark de Valkenier in Valkenburg, de met prijzen overladen dierentuin GaiaZoo Kerkrade, het hele jaren skiën in SnowWorld Landgraaf, de wereldtuinen Monde Verde met dierenpark en dinofauna, je zelf verwennen in Thermae 2000 in Valkenburg, lekker buiten spelen en buiten zwemmen op Fun Valley in Maastricht of een kijkje in het mooie museum Bonnefanten in Maastricht.

Ook ’s avonds is er genoeg te doen in Valkenburg, zoals het Holland Casino en het gezellig terrasjes en restaurants. Ook in Maastricht en Heerlen zijn er vele leuke terrasjes en kwaliteitsrestaurants maar ook bioscopen.

Maar ook in de direct omgeving van de Top van Epen, op loop afstand, zijn er lekkere restaurantjes en terrasjes te vinden zoals de Pannekoek (pannenkoekenhuis), Gerardushoeve, Bij Giuseppe of De Krieëkel. Tevens is het lekkerste ijs te vinden in het Geuldal in Epen bij de Wingbergerhoeve.

Natuurlijk zijn er ook vele buiten activiteiten te doen rond de Top van Epen zoals heerlijk wandelen en fietsen. Van wielrennen tot mountainbiken tot lekker tour tochtjes het Limburgse heuvelland leent zich er goed voor. Ook met een scooter erdoorheen rijden is een waanzinnige beleving.

 

De leukste activiteiten